ComponentsFormació actual de la cobla Ciutat de Girona

Flabiol i tamborí

oscar-sanchez

Óscar Sánchez Moscatel (Blanes, 13 de juny del 1975)

Les seves primeres passes al món de la música les fa (com gairebé tots els músics blanencs) a la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes, de la mà de Mn. Joaquim Alqueza. És l’any 1980 i comença tocant el clarinet. Dos anys més tard s’incorpora a la cobla tocant el flabiol i el tamborí. En aquesta formació hi romandrà fins l’any 1990 siguent intèrpret de clarinet, flabiol i tamborí, saxo, bombardí, trombó, fiscorn , tuba i, ocasionalment, director. Aquest any accedeix a la cobla Unió de Cassà on s´hi estarà 4 anys fins que va a fer el servei militar (allà serà caporal de la Banda de cornetes i tambors del BIMTB Mahón II de Menorca). A la tornada, es torna a vincular a les sardanes entrant a formar part de la cobla Sa Palomera de Blanes, exercint de director musical els darrers 3 anys de la seva estada i interpretant el flabiol i tamborí; així com el trombó a la darrera temporada. Ha tingut professors com ara Jordi Gallart, Manel Mañogil, Pere Rabasseda i David Puertas. També ha fet cursos amb professors i músics tan prestigiosos com Cristophe Voidey, Cristophe Lazerges o Giorgos Xylouris. Actualment és professor de flabiol i tamborí, flauta de bec, saxo, clarinet i grups de cambra a diverses escoles de música.
Des de l’any 2001 és el flabiol solista de la Cobla Ciutat de Girona.

Tibles

david-plans

David Plans Ortega (Berga, 9 de gener de 1968)

Instrumentista de Tible, Saxofon i Clarinet. Comença la seva formació musical el 1976 a l’Escola Municipal de Música de Berga. El 1979 entra a formar part de la Banda de l’Escola i el 1980, com a resultat d’un projecte conjunt entre professors i pares, neix la Cobla Infantil Ciutat de Berga on s’iniciarà en el món de la Cobla com a segon Tible. El 1983 s’incorpora a una altra formació berguedana com a primer Tible, la Cobla Pirineu. L’exigència músical és més gran i decideix començar a treballar a fons el Tible (i més endavant el Saxofon) amb qui acabaria sent el seu mestre més important: Francesc Elias i Prunera. La seva relació es desenvoluparà durant més de quinze anys en diverses etapes. De forma paral·lela durant aquests anys amplia els seus coneixements musicals i instrumentals en altres àmbits: al Conservatori Superior de Música de Barcelona estudia el Grau Mig de Clarinet amb el mestre Juli Panyella i posteriorment amb Rafael Grimal. Al Conservatori Professional de Música de Badalona treballa amb els mestres Miquel Roger i Philip Vallet. El 1994, a l’Aula de Música Moderna de Barcelona, estudia Harmonia Moderna i Combo amb Ricard Roda. Al Conservatori del Liceu treballa amb Salvador López. El 1999 obté el Títol Superior de Música. Professionalment, la seva relació amb la Cobla Pirineu s’acabarà el 1988 quan passa a formar part de la Cobla-Orquestra Amoga. Del 1995 al 1997 compagina la feina de Saxofon i Clarinet solistes a l’Orquestra Gerunda amb la de primer Tible a la Cobla La Nova Vallès. El novembre de 1997, després d’un breu pas per l’Amoga, s’incorpora a la Cobla Ciutat de Girona. Des de l’any 1991 és professor de Saxofon, Clarinet, Tible i Tenora i Director del Grup de Vent de Nivell Mig a l’Escola Municipal de Música “Xavier Montsalvatge” d’Olot.

Felip Morales

Felip Morales Pareja (Badalona, 26 d’agost de 1976)

Comença els estudis musicals (solfeig i saxo), a l’edat d’onze anys, al Conservatori de música de Badalona .Ben aviat, comença a interessar-se pel món de la música tradicional aprenent a tocar la tarota, i la gralla. Més tard, funda, amb dos companys més, el grup Músics de Safeu, participant, a més, en diverses formacions i projectes dins d’aquest món. Cap a l’edat de 18 anys, fruit de la seva coneixença amb Josep Gispert, comença a tocar la tenora i passa a forma part de la cobla de Sabadell La Nova Vallès. Durant aquest període, alterna el món de la cobla amb altres activitats del món tradicional i de l’ensenyament musical. Passades dues temporades, canvia de cobla i marxa a tocar a la Principal del Rosselló on s’hi estarà sis temporades. En el mateix període, forma part del grup d’animació Xarop de Canya on se li encarrega la tasca de productor musical. L’any 2004, decideix deixar la Principal del Rosselló i dedicar-se a formar un grup propi de música folk, Arbre de Cabra. La temporada 2008-09, torna al món de la cobla, però aquesta vegada, com a instrumentista de tible. Passa aquest primer any a la cobla Foment del Montgrí i després passa a la cobla La Flama de Farners on ha estat fins ara. Paral·lelament, continua la seva tasca com a professor a l’Escola de música de Vidreres i com a assessor dels constructors d’instruments Pau Orriols i Alfons Sibila. Forma part de la Cobla Ciutat de Girona des de l’any 2012.

Tenores

josep-coll

Josep Coll Ferrando (Foixà, 13 de Gener de 1976)

Instrumentista de tenora i clarinet. En un família envoltada de música fou determinant per començar els estudis musicals de ben petit. El seu pare Ramon Coll, és instrumentista de tible i clarinet, i la seva mare, Empar Ferrando, canta i toca el piano. Cursa els estudis musicals amb M. Àngels Alabert, estudis de composició amb X. Boliart, estudis de tenora amb J. Gispert i de clarinet amb Ll. Turet i J. Devesa. Guanyador d’una beca de la fundació Josep M. Bernat. Ha format part de les cobles Escola Conrad Saló de la Bisbal, Unió de Cassà, Foment de la Sardana , Flama de Farners i actualment, des del 2001, és el tenora solista de la Cobla Ciutat de Girona. És autor de diverses sardanes i obres per a cobla, a més, compta amb altres composicions per a diverses formacions com corals, quartet de clarinets i per piano i tenora.

Oriol Grèbol i Roca (Palafolls, 11 d’abril de 1996)

Es va formar a l’Escola de Música i Dansa de Palafolls, on rebia classes de violí i clarinet. Quan va sorgir l’oportunitat de fundar una cobla infantil, s’hi va abocar del tot amb la tenora. Els seus primers professors van ser en David Martínez i en Jordi Martínez. Més endavant, va cursar el Grau de Musicologia a l’ESMUC i el Màster de Gestió Cultural a la UB. Paral·lelament, va obtenir el grau professional de tenora al Conservatori Municipal de Música de Barcelona sota el mestratge de Jordi Figaró. A més de la Cobla Palafolls, ha format part de la PuntCat Cobla, la Cobla Premià i Els Lluïsos de Taradell. El 2022 entra a la Cobla Ciutat de Girona.

Trompetes

joan-remacha

Joan Remacha Pajuelo (Blanes, 27 d ‘Agost de 1976)

Trompetista blanenc que inicia la seva aventura musical als 7 anys a la banda musical del col·legi Mossén Joan Batlle. Finalitza els seus estudis de grau mig al conservatori Isaac Albèniz de Girona en modalitat lliure amb els professors Darwin Austrich i José Membrilla. Forma part de diverses agrupacions musicals abans d’arribar a la situació actual: Grup Mercury 2001, Cobla-Orquestra Miramar i Cobla Flama de Farners. Complementà la seva formació amb el trompetista americà Mathew Simons. Ha realitzat numbroses col·laboracions de manera puntual amb diverses cobles, xarangues, bandes i orquestres de la zona així com una gran quantitat d ‘enregistraments de música per a cobla.
Avui per avui, compagina les actuacions amb la docència a diverses escoles de música i la dedicació a la seva família i amics.
Forma part de la Cobla Ciutat de Girona des del 2010.

david-hidalgo

Joan Cozar Chavernas (Blanes, 24 de desembre de 1974)

Començà a estudiar trompeta als 9 anys, i poc després altres instruments com el piano i la percussió. Ha treballat com a músic professional en diferents formacions com a primer trompeta i duent a terme tasques d’arranjador: Orquestra-cobla Selvamar de l’any 1993 al 1998, a La Blanes Orquestra del 1998 fins al 2002, a Cobla-Orquestra Costa Brava durant 12 anys, del 2002 al 2014 i finalment a l’Orquestra internacional Maravella de l’any 2016 fins al 2023.
D’altra banda, ha format part de diferents Big Bands, tocant a diferents festivals de la província i del grup de Jazz Bourbon de Girona, amb qui, entre altres activitats, va gravar el primer CD en directe al Sunset.
Ha estat professor de trompeta, llenguatge musical i grups de cambra a l’Escola Municipal de Vidreres i a l’Escola Santa Maria de Blanes.
Li agrada transmetre la seva passió per la música, i dedicar temps de qualitat a la família i amics. És membre de la Cobla Ciutat de Girona des de l’any 2023.

Trombó

Eduard Figaró i Volta (Sabadell, 29 d’octubre 1965)

Començà als 8 anys a cantar a l’escolania Sant Agustí de la mà de l’escolapi Josep Vidal.
Als 10 anys es forma com a violinista amb la professora Ofèlia Rodrigo, combinant el violí amb la trompeta a càrrec del mestre i compositor Josep Auferil. Amb 13 anys inicia els estudis de fiscorn i trombó de vares amb els professors Josep Riumalló i Miquel Badia, i cursa els estudis al Conservatori de Música de Sabadell i al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Començà a tocar el fiscorn amb la Cobla Jovenívola de Sabadell on hi està fins a fer el servei militar. Posteriorment formà part de l’Orquestra Costa Brava i la Cobla Ciutat de Girona com a músic professional. Els darrers anys ha tocat a la Cobla Nova Vallès.
Aquesta segona etapa a la Cobla Ciutat de Girona l’agafa amb molta il·lusió.

Fiscorns

Enric Estrada Ramírez (Blanes, 20 de juny de 1972)

Músic professional des de l’any 1989 com a instrumentista de Trombó i Fiscorn. Comença dins el món de la música als 8 anys formant part de la Banda i Cobla Infantil del Col·legi Santa Maria de Blanes fins a l’any 1989. Del 1989 al 2011 forma part en diverses  formacions: Cobla-Orquestra Figueres, Vila de Blanes Marimba, Selvatana i la Cobla Unió. En el vessant pedagògic ha estat professor  de música a l’Escola Municipal de Música de Pineda de Mar, a l’Escola de Música Municipal de Palafolls, ocupant també el càrrec de cap d’estudis. Creador i Director de la Cobla de l’Escola Municipal de Música de Palafolls. Aquests últims anys ha format part de la Cobla Casenoves (2011-2017).
És membre de la Cobla Ciutat de Girona des de l’any 2018.

quim2013

Joaquim Burjachs Gómez (Blanes, 11 d’Abril de 1965)

Em vaig iniciar al món de la música en la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes amb el Pare Joaquim Alqueza (1972-1983) tocant el bombardí, helicon, tuba i fiscorn.
Del 1985 a 1995 vaig formar part del Cobla-Orquestra Vila de Blanes, tocant el trombó de vares i fiscorn. I a partir de 1996 formo part de la Cobla Ciutat de Girona, tocant el fiscorn.
A part de la música he realitzat diversos treballs com a administratiu, compaginant tot això amb la família i amics i les meves aficions d’excursionisme, fotografia, lectura, cinema.

Contrabaix

eudald

Eudald Sanllehí Cortada (Castelló d’Empúries, 4 de febrer de 1991)

Inicià els estudis musicals des de ben petit sota la tutela del seu avi i mestre Pere Cortada i Carbonell a l’escola de música Antoni Agramunt de Castelló d’Empúries. Començà estudiant el piano i el violí però més endavant els va substituir per dedicar-se únicament a l’estudi del contrabaix amb el mestre Josep Joli i Blanch. Les cobles Castellonina i Empordanesa de Castelló d’Empúries foren les dues primeres cobles on realitzà els primers passos en el món de la sardana. Més endavant va formar part de la cobla Baix Empordà de Palamós durant 6 anys (2011-2017) i dels Rossinyolets de Castelló d’Empúries durant dos anys (2017-2019). Graduat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Girona, és membre de la Cobla Ciutat de Girona des de l’any 2019.

Esteve Molero i OlivellaDirector de la cobla Ciutat de Girona

Jesús Ventura

Esteve Molero i Olivella (Vilafranca del Penedès, 12 de novembre de 1975)

Llicenciat en Composició i Arranjaments de Jazz pel Conservatori de Rotterdam (Països Baixos, 2007), en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona, 1997) i coach certificat per l’Instituto Europeo de Coaching (Madrid, 2014).

És un artista inquiet i polifacètic: trombonista, director, compositor, escriptor, gestor cultural… sempre amb la voluntat de la màxima exigència i honestedat artística. És especialista en músiques rítmiques i ètniques, per això trobem el seu nom en estètiques tan diverses com la Barcelona Jazz Orquestra, Inadaptats, Cia. Catalana de Latin Jazz o Camerata Eduard Toldrà…

En el terreny de la música de cobla ha sigut director titular de Lluïsos, Marinada, Ciutat de Terrassa, Jovenívola d’Agramunt i Cani-GO!; i ha dirigit concerts i enregistraments amb la Cobla de Cambra de Catalunya, Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, Selvatana, Principal del Llobregat, Jovenívola de Sabadell, Mediterrània, Reus Jove i Vila d’Olesa.

Ha estat guardonat amb el Premi Nacional Agustí Borgunyó de l’entitat Sabadell Més Música (2014) per “la creació de noves propostes, per la reinterpretació dels clàssics i per aportar una visió singular de la cobla” i la Medalla al Mèrit Sardanista de la Federació Sardanista de Catalunya (2011) per “la seva aportació a l’actualització de la música de cobla”.

Els seus darrers llibres publicats són: Tots tenim intel·ligència musical (Uno, 2020), Que la música amanse a las fieras (Uno, 2018) i Jo no sé res, sóc músic (Sebla, 2014).

Des de la seva creació el 2021 és director artístic del Festival Udaeta (música i dansa d’arrel ibèrica) al castell de Sant Pere de Ribes. És director de la cobla Ciutat de Girona des de 2023.

Més informació a: www.estevemolero.com