Concerts ActualsAquí trobareu les diferents propostes de concerts i espectacles que realitzem

 • Al caliu de les Feliu
  Mariona, la musa de Toldrà
  Col·legues. Memorial Jesús Ventura
  Avui, clàssics de sempre
  Viladesau, de músic a mite
  Teatre Líric Català

  Al caliu de les Feliu

  Mariona, la musa de Toldrà

  Col·legues. Memorial Jesús Ventura

  Avui, clàssics de sempre

  Viladesau, de músic a mite

  Tatre Líric Català

  Concerts AnteriorsAquí trobareu les diferents propostes de concerts i espectacles que realitzem

  1. Rubén Simeó
   Lied: veu i cobla
   Temes i variacions populars
   Imatges
   Albert Guinovart
   Cobla i cor

  Rubén Simeó


  La Cobla Ciutat de Girona convida a un dels joves solistes més prestigiosos de l’actualitat, Rubén Simeó, concertista de trompeta. Maurice André va ressaltar de Rubén les seves condicions tècniques excepcionals, inaudites en tan primerenca edat.

  Lied: veu i cobla

  lied-cobla
  La Cobla Ciutat de Girona presenta aquest concert temàtic prenent aquesta vegada la cançó com a fil conductor. La Cobla Ciutat de Girona ha volgut fer aquesta vegada és interpretar Lied català per a veu i cobla. Per a aquest concert hem escollit quatre dels compositors catalans més prestigiosos de la música del s. XX: Enric Morera, Joan Lamote de Grignon, Eduard Toldrà i Xavier Montsalvatge. A excepció d’aquest darrer, el qual va escriure quatre sardanes, la resta destaca per la seva important producció d’obra per a cobla; si bé els Lied foren escrits originalment per a veu i piano. El fet d’interpretar aquestes cançons amb la cobla suposa una dificultat important per tal d’aconseguir l’equilibri sonor entre la veu solista i el conjunt instrumental, però alhora donen un nou joc de colors i timbres a obres i autors tan destacats de la música catalana.

  Temes i variacions populars

  Concert basat en la interpretació de temes de diversos compositors amb un element comú: composicions musicals per a la formació de cobla sobre temes de la cultura popular catalana, com a fil conductor d’un recorregut per les cançons més populars de la nostra cultura.

  Temes i variacions populars és un recull de temes populars d’alta qualitat musical, els autors dels quals s’han inspirat en les arrels de la nostra cultura per fer unes acurades composicions..

  Amb aquest concert es podrà conèixer l’obra d’autors com E. Morera, M.Oltra, Joaquim Serra, E. Toldrà, Pep Ventura, com molts d’altres i escoltar temes com Baixant de la Font del Gat, El Gegant del Pi, La Filadora,El cant del ocells, Les culleretes de Sant Miquel, etc

  Imatges

  La música és una art dinàmica, és a dir, que transcorre en el temps. De totes les arts és potserr la més immaterial, la més volàtil. Però això fa que sigui també la més suggerent, la que amb més facilitat ens allibera la imaginació i ens porta records, ens fa viatjar per mons fantàstics o ens mostra imatges. Els compositors, sabedors d’aquest poder màgic, se n’han servit moltes vegades i han intentat evocar, en les seves partitures, paisatges, indrets o fantasies , aconseguint-ho amb més o menys encert.

  A Imatges hem intentat centrar-nos en la música per a cobla en què els autors han volgut pintar amb ritmes i melodies diferents indrets del nostre país. Totes elles porten noms de llocs ben especials, segurament coneguts per tots nosaltres. Hem combinat obres d’autors consagrats, que han esdevingut clàssics, amb altres que, per diferents motius, no estan normalment en les programacions de concerts per a cobla. I hem cregut que una bona manera de presentar aquestes peces era acompanyar-les amb la projecció d’imatges, tal com suggereix el títol del concert, i precedir-les amb alguna poesia o fragment literari relacionat amb els llocs que glossen. Veurem paisatges ben contrastats: des del Canigó a les ruïnes de Tarragona, o de Montserrat a Sant Pere de Roda, dels quals tindrem una visió descriptiva per apropar-nos més als llocs des de diferents punts: musical (interpretació musical),visual (projecció d’imatges) i literari (poesia), que en conjunt esperem que ens evoquin el lloc descrit.

  Així, per exemple, podrem escoltar el poema de Joan Maragall La fageda de’n Jordà i a continuació la sardana homònima d’Eduard Toldrà, veient de fons imatges del cèlebre bosc garrotxí. Un altra de les sardanes interpretades és Sant Martí del Canigó que anirà acompanyat, a més de les imatges, d’un fragment del poema Canigó de mossèn Jacint Verdaguer. Podrem gaudir, entre d’altres, dels textos de Miquel de Palol, Josep Pla, Prudenci Bertrana, Joan Alemany i Josep Pella. A més,també gaudirem de les interpretacions de: Alt Empordà ,de Ricard Viladesau; Girona, d’Enric Morera; Postal de Besalú, d’ A. Carbonell; A Montserrat, d’Antoni Pérez-Moya; El llac encantat, de Manuel Saderra i Puigferrer; dos moviments de la suite per a cobla La Garrotxa, de Narcís Paulís; Costa Brava, d’Agustí Borgunyó; Sant Pere de Roda, de Francesc Basil; Tarragona, d’Enric Casals, i Imatges, una obra per a cobla de Rafael Ferrer i Fitó que, com a colofó del concert , ens permetrà repassar algunes de les imatges que hem pogut veure.

  Albert Guinovart i la cobla

  La cobla és una formació versàtil tan pel que fa a la interpretació de diferents gèneres com per a la incorporació d’altres instruments. Per aquesta proposta la cobla Ciutat de Girona ha convidat al pianista i compositor Albert Guinovart per interpretar dues obres seves: el concert per a piano i cobla sobre temes de Mar i Cel i la Rapsòdia sobre temes de la Patum per a piano cobla i percussió. Es una altra proposta que produeix la Cobla Ciutat de Girona per tal de fer arribar la música per a cobla al més alt nivell i poder oferir la seva música al públic en general . Concert per a cobla, piano i dos percussions. El programa consta d’una primera part amb la participació solament de la cobla amb la interpretació de diverses peces de música per a cobla. En la segona part s’ofereix la interpretació de les dues obres d’Albert Guinovart per a cobla piano i percussió.

  guinovart-i-cobla

  Cobla i cor

  Cobla i Polifònica de Puig-Reig


  Concert per a cobla, i cor (Polifònica de Puig-Reig). El programa consta d’una primera part amb la participació solament de la cobla amb la interpretació de diverses peces de música per a cobla. En la segona part s’ofereix la interpretació solament de la Polifònica i una tercera part amb la interpretació conjunta del cor i la cobla.